Rimondi

Ιστορία

Πηγή Πολιτισμού και Ιστορίας

Η Κρήτη σαγηνεύει και αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις με το εντυπωσιακό και μεγαλειώδες τοπίο της, αλλά και με το πνεύμα, την ιστορία και τους ίδιους τους Κρητικούς

Ανακαλύψτε την πολυκύμαντη ιστορία της ανά τους αιώνες: Στα Μινωικά ανάκτορα της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων και της Ζάκρου. Στους αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Γόρτυνας, Ελεύθερνας, Λύττου, Άπτερας,Φαλάσαρνας, Σπιναλόγκας. Στα ενετικά λιμάνια των Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Στα οθωμανικά μνημεία και αρχιτεκτονήματαδιάσπαρτα σ’ ολόκληρο το νησί. Στις ιστορικές μονές Αρκαδίου, Πρέβελης, Τοπλού, Αγκαράθου, Χρυσοσκαλίτισσας… Στα πολυάριθμα θεματικά μουσεία, ανάμεσά τους το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, από τα σπουδαιότερα παγκοσμίως.

Παλάτι της Κνωσού

Μινωικοί μύθοι, βασιλική λάμψη, μικρές λεπτομέρειες από την καθημερινή ζωή των Μινωιτών και έργα τέχνης που μετράνε ήδη 4.000 χρόνια ζωής

Η Κνωσός ήταν η σπουδαιότερη πόλη της Κρήτης πριν την Ρωμαϊκή εποχή και, κυρίως, το κέντρο του πρώτου λαμπρού ευρωπαϊκού ανακτορικού πολιτισμού, του Μινωικού Πολιτισμού. Το ανάκτορο της πόλης είναι ο πλέον επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο. Το ανάκτορο βρίσκεται μόλις 5χλμ νότια του Ηρακλείου, στο λόφο του Κεφάλα πάνω από τις όχθες του Κνωσανού Φαραγγιού. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της οδού Κνωσού, που ενώνει το Ηράκλειο με τοΣκαλάνι. Εκτός από το χώρο του ανακτόρου, η ευρύτερη περιοχή είναι γεμάτη με αρχαιολογικά ευρήματα, γεγονός λογικό αν σκεφτούμε ότι η Κνωσός είχε στο απόγειο της περισσότερους από 100.000 κατοίκους.

Φαιστός

Μεγάλες βασιλικές αυλές, σκάλες, θέατρο, αποθήκες και ο περίφημος δίσκος της Φαιστού

Η Φαιστός ήταν πόλη της Μινωικής Κρήτης, 55χλμ νότια του Ηρακλείου και κοντά στο Τυμπάκι. Τα ερείπια της πόλης βρίσκονται σε χαμηλό λόφο στην πεδιάδα της Μεσαράς, με πανοραμική θέα στην τριγύρω περιοχή. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανακτορικό κέντρο μετά το παλάτι της Κνωσού, καθώς καταλαμβάνει έκταση 18 στρεμμάτων.Η πόλη κατοικήθηκε ήδη από το 6000πΧ, ενώ άκμασε παράλληλα με την πόλη της Κνωσού, έως τον 1ο πΧ αιώνα.

Φαράγγι Σαμαριάς

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Ευρώπη

The Samaria Gorge is the most famous trekking gorge in Europe and a part of the European E4 hiking trail. Thousands of tourists flock here daily in the summer season to walk from the top to the bottom. For many visitors, it is the sole purpose of their visit to Crete. The length of the gorge reaches 14.5km and takes almost 5-7 hours to hike from Xyloskalo at Omalos plateau to Agia Roumeli beach, depending on the trekking pace.

Διασχίζοντας το διάσημο φαράγγι Σαμαριάς, ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία της Ευρώπης, ταξιδεύεις σε εγκαταλελειμμένα χωριά και ιστορικά αξιοθέατα και έρχεσαι κοντά στην πλούσια, άγρια φύση του Εθνικού Πάρκου Λευκών Όρεων της Κρήτης.

Ενετικό Κάστρο Φορτέτζα

Μία Ενετική σφραγίδα στην Κρήτη

Το φρούριο της Φορτέτζας δεσπόζει στο λόφο του “Παλαίκαστρου”, πάνω από την Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια των Ενετών στην Κρήτη. Στο λόφο αυτόν ήταν χτισμένη η ακρόπολη της αρχαίας Ρίθυμνας και ο ναός της Ροκκαίας Αρτέμιδας, τα οποία δεν σώζονται σήμερα. Το μεγαλοπρεπές πενταγωνικό φρούριο άρχισε να χτίζεται το 1573 και έχει περίμετρο 1300 μέτρα. Κατά μήκος του τείχους υπάρχουν 4 προμαχώνες, που εξυπηρετούσαν την άμυνα στον εχθρό.

 

Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου

Στο Ρέθυμνο τα πάντα ξεχειλίζουν ιστορία, ομορφιά και παράδοση

Το Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, δίπλα στο σύγχρονο λιμάνι, αποτελεί ένα από τα γραφικότερα σημεία της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου με σήμα κατατεθέν τον Αιγυπτιακό Φάρο.Υπήρχε ήδη από τη Βυζαντινή Περίοδο (μετά το 961 μΧ), αλλά γνώρισε την άνθησή του κατά την Ενετοκρατία.

Δεν φιλοξενεί πια βενετσιάνικες γαλέρες και τούρκικα πολεμικά πλοία, αλλά οι ψαρόβαρκες που λικνίζονται στα νερά του δημιουργούν μια όμορφη και γαλήνια εικόνα. Το λιμάνι σφύζει από ζωή το καλοκαίρι, όταν οι ταβέρνες προσκαλούν τους περαστικούς να καθίσουν για να απολαύσουν την κουζίνα τους, ελληνική ή ξένη.

Παλιά Πόλη Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο διατηρεί τη γοητεία της παλιάς πόλης

Η Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου αποτελεί διατηρητέα Αναγεννησιακή πόλη που διαθέτει στοιχεία τόσο από την Ενετοκρατία όσο και από την Τουρκοκρατία. Στην πόλη υπάρχουν οι γραφικές αγορές της οδού Αρκαδίου και της οδού Αντιστάσεως, αλλά και πάρα πολλά γραφικά ήσυχα στενά όπου η ζωή κυλά πολύ ήρεμα με χαλαρούς ρυθμούς. Πάνω από την παλιά πόλη υψώνεται το φρούριο της Φορτέτζας. Στα γραφικά στενά της περιοχής στεγάζονται και ταβέρνες με παραδοσιακή μουσική.

Σπήλαιο Μελιδονίου

An ancient, sacred place

The Melidoni Cave is located 1800m northwest of Melidoni’s Village in an altitude of 220m, on the west side of Kouloukonas. The Melidoni Cave, is of great interest because of its archaeological findings, the rich cave decoration, but also its tragic history with the massacre of the Cretans by the Ottomans in 1823. The cave is of great historical importance, as it is associated with one of the greatest tragedies in Cretan history.

icon
side-logo-1

Rimondi

Το μέρος που θα ερωτευθείτε

Δύο ολόκληρα σπίτια σε διαφορετικές τοποθεσίες στο Ρέθυμνο

Ανακαλύψτε. Εξερευνήστε.
Γευτείτε. Βιώστε.