Rimondi

Παραλίες

Οι καλύτερες παραλίες της Κρήτης

Tο πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και το μεγαλύτερο της Ελλάδας φημίζεται, όχι άδικα, για τις υπέροχες ακτές παραδομένες σε γαλαζοπράσινες υδάτινες αγκαλιές

Η παραλία του Ρεθύμνου ξεκινάει ανατολικά από το Βενετσιάνικο λιμάνι του Ρεθύμνου με τον γραφικό φάρο. Είναι μια όμορφη παραλία με λεπτή χρυσή άμμο και ρηχά νερά, πάρα πολύ καλά οργανωμένη και δίπλα σε όλες τις ανέσεις μιας μεγάλης πόλης. Αποτελεί ουσιαστικά το δυτικό τέρμα του μεγάλου Κόλπου του Ρεθύμνου, που εκτείνεται 13 χλμ στα ανατολικά ως τη Σκαλέτα.

Λιμνοθάλασσα του Μπάλου

«Κλέβει» την καρδιά σου... δύο φόρες: Η πρώτη, είναι η στιγμή που αντικρίζεις από ψηλά τις αμέτρητες μπλε αποχρώσεις που μπλέκονται μεταξύ τους φανταστικά. Η δεύτερη, είναι όταν βουτήξεις στα διάφανα νερά

Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56 χλμ βορειοδυτικά των Χανίων και 17 χλμ βορειοδυτικά της Κισσάμου. Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στη Χερσόνησο της Γραμβούσας και το μικρότερο Ακρωτήριο Τηγάνι. Είναι διάσημη για τα γαλαζοπράσινα νερά της, την άγρια φυσική ομορφιά και το υπέροχο εξωτικό τοπίο. Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει άσπρη άμμο και εξωτικά λευκά, έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και ζεστή, ιδανικός προορισμός και για μικρά παιδιά.

Παραλία Ελαφονήσι

Γαλάζια νερά, κατάλευκη άμμος και μικρές, ροζ πινελιές: Το Ελαφονήσι των Χανίων είναι κάτι ανάμεσα σε λιμνοθάλασσα και νησί και διαθέτει όλα τα… χρώματα που χρειάζεσαι για να περάσεις μια απίθανη μέρα στην παραλία

Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων. Έχει ενταχθεί στο δίκτυο με τις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς αποτελεί οικοσύστημα εξαιρετικής οικολογικής σημασίας. Στις αμμοθίνες του Ελαφονησίου φύονται αρκετά ενδημικά είδη χλωρίδας, ενώ εντύπωση προκαλούν τα λευκά κρινάκια της άμμου που ανθίζουν το φθινόπωρο και οι απειλούμενοι θαλασσόκεδροι. Εδώ φωλιάζουν και οι χελώνες καρέτα. Εκατέρωθεν της χερσονήσου σχηματίζονται αρκετές πανέμορφες παραλίες με άσπρη άμμο και τυρκουάζ νερά, που θυμίζουν τοπίο από κάποιο εξωτικό μέρος Καραϊβικής.

Πρέβελη

Η τροπική όαση της νότιας Κρήτης

Η περιοχή του Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 10 χλμ ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία του Πρέβελη γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελη ή Φοίνικας, βρίσκεται στην έξοδο του Μέγα Ποταμού που μεταφέρει τα νερά του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού και του Φρατιανού Φαραγγιού. Είναι από τις πιο διάσημες παραλίες της Νότιας Κρήτης και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Παλαιότερα, ήταν αγαπημένος προορισμός των χίπις.

Στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού σχηματίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο φοινικόδασος της Κρήτης, μετά από το φοινικόδασος στο Βάι, που φιλοξενεί το ενδημικό Κρητικό φοινικόδεντρο του Θεόφραστου. Το ποτάμι σχηματίζει μια μικρή λίμνη μήκους 500μ στην έξοδό του στη θάλασσα με νερό όλο το χρόνο. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού, κάτω από τη σκιά των φοινίκων και των άλλων δέντρων, και να αρχίσετε να ανηφορίζετε το υπέροχο φαράγγι. Στις μεγάλες κολύμπες που σχηματίζονται κάθε τόσο μπορείτε να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο.

Φαλάσαρνα

Ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης

Η μαγευτική παραλία της Φαλάσαρνας βρίσκεται 59 χλμ. δυτικά των Χανίων και 17 χλμ. δυτικά της Κισσάμου, στο δυτικό τμήμα της Χερσονήσου της Γραμβούσας. Στο βόρειο τέρμα της παραλίας βρίσκονται ερείπια της Ελληνορωμαϊκής πόλης της Φαλάσαρνας. Η Φαλάσαρνα έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη. Εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη έκταση και αποτελείται ουσιαστικά από 5 συνεχόμενες παραλίες. Η άμμος είναι ανοιχτόχρωμη, δίνοντας στο νερό ένα τροπικό χρώμα.

Τριόπετρα

Ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη της Κρήτης με βραχώδεις σχηματισμούς και χρωματιστές πέτρες

Η Τριόπετρα αποτελείται από δύο παραλίες, οι οποίες χωρίζονται μεταξύ τους από μια μικρή χερσόνησο. Στην άκρη της χερσονήσου, μέσα στη θάλασσα, στέκονται τρεις επιβλητικοί βράχοι, από τους οποίους παίρνει το όνομα της η περιοχή. Η πρώτη παραλία, η Μικρή Τριόπετρα ή “στου Κουμάντω”, σχηματίζεται νοτιοανατολικά των τριών βράχων, σε ένα κλειστό κόλπο με άμμο και αρκετούς βράχους. Νότια της παραλίας υπάρχει ένα μικρό λιμάνι και λίγο πιο πέρα εκβάλει ο Ακουμιανός Ποταμός, ο οποίος χωρίζει την Τριόπετρα από τους μοναδικούς Αμμόλοφους του Αγίου Παύλου.

Σπηλιές

Μια από τις πιο γαλήνιες παραλίες στο Ρέθυμνο!

Η παραλία της Κιτρένωσης, γνωστή ως Σπηλιές ή Του Μαλιού το Ρυάκι βρίσκεται 15 χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου, στην απόμερη περιοχή του Λατζιμά, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Σκαλέτας και πριν το Γεροπόταμο. Η παραλία σχηματίζεται στον μυχό ενός μικρού κόλπου με βότσαλο και πεντακάθαρα βαθιά νερά, που προστατεύεται από ψηλούς βράχους.

Παραλία Επισκοπής

Ιδανική για παιδιά... με ρηχά νερά και καθαρή παραλία

Η παραλία της Επισκοπής βρίσκεται 45 χλμ ανατολικά των Χανίων και 14 χλμ δυτικά του Ρεθύμνου, σε μια εύφορη πεδιάδα με εκτεταμένους ελαιώνες. Παίρνει το όνομα της από το κεφαλοχώρι της Επισκοπής Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται 2 χλμ νοτιότερα και αποτελεί τόπο καταγωγής της γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών Βαρδινογιάννη. Αποτελεί τμήμα της μεγάλης παραλίας της Γεωργιούπολης και οριοθετείται στα δυτικά από τον ποταμό Μουσέλα, όπου πιστεύεται ότι ήταν κτισμενη η αρχαία Υδραμία, και στα ανατολικά από το ποτάμι που διέρχεται μέσα από το φαράγγι και τις παραλίες του Πετρέ.

icon
side-logo-1

Rimondi

Το μέρος που θα ερωτευθείτε

Δύο ολόκληρα σπίτια σε διαφορετικές τοποθεσίες στο Ρέθυμνο

Ανακαλύψτε. Εξερευνήστε.
Γευτείτε. Βιώστε.